KINDER PAINT

Εκτύπωση
PDF

Oικολογική Ριπολίνη - βάση W (gloss - satin)

vitex-kinder-paint-vasi-W

 

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Βάση υδατοδιαλυτής οικολογικής ριπολίνης υψηλής ποιότητας από 100% ακρυλικές ρητίνες νέας τεχνολογίας για παιδικά δωμάτια. Πιστοποιημένη από το ΑΣΑΟΣ σύμφωνα με τα κριτήρια του Οργανισμού Οικολογικών Σημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδανική για τη βαφή επιφανειών από ξύλο, σοβά, γυαλί, PVC, κ.λπ. Εφαρμόζεται εύκολα και απλώνει ομοιόμορφα, χωρίς να αφήνει βενιές και ματίσεις. Έχει μεγάλη καλυπτικότητα και άριστη πρόσφυση, ακόμα και σε επιφάνειες βαμμένες με αλκυδικό χρώμα (λαδομπογιά). Έχει εξαιρετική αντοχή στο συχνό πλύσιμο και είναι άοσμο κατά την εφαρμογή του διότι δεν περιέχει αμμωνία ή άλλες επικίνδυνες ουσίες όπως αρωματικούς υδρογονάνθρακες, ελεύθερη φορμαλδεΰδη, βαρέα μέταλλα ή αλκυλοφαινολαιθοξυλικές ενώσεις. 

ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ Κατάλληλα προετοιμασμένες επιφάνειες από ξύλο, PVC, αλουμίνιο, γυαλί, γαλβανισμένες κ.λπ. τις περνάμε πρώτα με Βελατούρα Νερού. Πορώδεις επιφάνειες όπως σοβάς, μπετόν, γυψοσανίδα κ.λπ. τρίβονται, καθαρίζονται τα σαθρά μέρη και ασταρώνονται με Βελατούρα Νερού ή 100% Ακρυλικό Αστάρι Vitex (νερού).

ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ
Οι βάσεις Κinder Paint Οικολογική ριπολίνη σατινέ και γυαλιστερή χρησιμοποιούνται για την παρασκευή πλούσιας γκάμας αποχρώσεων μέσω του Συστήματος Δημιουργίας Αποχρώσεων Colorfull της Vitex.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ Σε δοχεία των 1 L και 3 L.

ΣΤΕΓΝΩΜΑ Στην αφή σε 30 - 60 λεπτά, ανάλογα με τις ατμοσφαιρικές συνθήκες.

ΕΠΑΝΑΒΑΦΗ Eπαναβάφεται μετά από 6 - 8 ώρες, ανάλογα με τις ατμοσφαιρικές συνθήκες.

ΑΠΟΔΟΣΗ 12 - 13 m2 / L, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 6504-3, για κάθε επίστρωση σε κατάλληλα προετοιμασμένες επιφάνειες.

ΑΡΑΙΩΣΗ Για βαφή με ρολό ή πινέλο αραιώνουμε 5 - 10% με νερό. Για βαφή με πιστόλι αραιώνουμε έως 20% με νερό.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Με ρολό, πινέλο ή πιστόλι airless.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ Τα εργαλεία καθαρίζονται αμέσως μετά τη χρήση με νερό και αν χρειάζεται με σαπούνι ή απορρυπαντικό.

ΠΟΕ (Πτητικές Οργανικές Ενώσεις)
Οριακή τιμή, μέγιστης περιεκτικότητας σε ΠΟΕ, της ΕΕ (Οδηγία 2004/42/ΕΚ) για το συγκεκριμένο προϊόν (κατηγορία Α/δ “Εσωτερικών/εξωτερικών διακοσμήσεων και επενδύσεων από ξύλο και μέταλλο” Τύπος Υ): 150 g/l (2007), 130 g/l (2010). Η Βάση Λευκή Γυαλιστερή περιέχει κατά μέγιστο 63 g/l ΠΟΕ (έτοιμο προς χρήση). Η Βάση Λευκή Σατινέ περιέχει κατά μέγιστο 68 g/l ΠΟΕ (έτοιμο προς χρήση).


Τεχνικά χαρακτηριστικά


ΙΞΩΔΕΣ 80 ± 10 K.U. (STORMER, 25oC).

ΠΥΚΝOΤΗΤΑ
Γυαλιστερό: 1,23 ± 0,02 kg / L.
Σατινέ: 1,22 ± 0,02 kg / L.

ΣΤΕΡΕΑ (% κ.β.) ~ 47 (ΕΛΟΤ 1028).

pH 8 - 9.

ΣΤΙΛΠΝΟΤΗΤΑ
Γυαλιστερό: > 82 μονάδες στις 60° (ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 2813).
Σατινέ: 25 ± 5 μονάδες στις 60° (ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 2813).

ΕΠΑΝΑΒΑΨΙΜΟΤΗΤΑ Άριστη (ΕΛΟΤ 788).

TEΣΤ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΛΚΑΛΙΑ Καμία μεταβολή (EΛΟΤ 788).

ΤΕΣΤ ΑΝΤΟΧΗΣ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ Το υπόστρωμα δεν αποκαλύπτεται μετά από 750 κύκλους (ΕΛΟΤ 788).

ΤΕΣΤ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ Δεν αλλοιώνεται ή επαναγαλακτώνεται (ΕΛΟΤ 788). Xωρίς ίχνη προσβολής (ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 2812 01 & 2812 02).

ΑΝΤΟΧΗ ΣΕ ΟΙΚΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Πολύ καλή αντοχή σε διάφορα είδη που δοκιμάστηκαν (νερό, ξύδι, κραγιόν, μαρκαδόρος, κόκκινο κρασί, τσάι, καφές, ελαιόλαδο, κρέμες περιποίησης, σαπουνάδα, απορρυπαντικά πιάτων (ASTM D 1308).

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Άριστη. Δεν παρατηρούνται οποιουδήποτε είδους αλλοιώσεις του επιχρίσματος (φούσκωμα, σκάσιμο, ξεφλούδισμα, κιμωλίαση κ.λπ.). Δεν παρατηρούνται μεταβολές απόχρωσης και στιλπνότητας του επιχρίσματος (ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 2810).

EΛΑΧΙΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 2oC (EΛΟΤ 788).

ΛΟΓΟΣ ΚΑΛYΠΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ (16 m2 / L) > 0,93 (ΕΛΟΤ 721).

ΠΡΟΣΦΥΣΗ
Άριστη. Δεν παρουσιάζει καμία αποκόλληση μετά τη χάραξη σε διάφορα είδη υποστρωμάτων όπως ξύλο, παλαιά αλκυδικά χρώματα, Βελατούρα Νερού της Vitex, Αστάρι Μετάλλων Vitex κ.ά. (ΕΛΟΤ EN ISO 2409).


EYKΑΜΨΙΑ ΣΕ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΟ ΑΞΟΝΑ Δεν παρουσιάζει κανένα ίχνος σκασίματος σε κάμψη κυλινδρικού άξονα 2mm, μετά από μία εβδομάδα ξήρανσης (ΕΛΟΤ EN ISO 1519 E2).

ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ Χρόνος απόσβεσης αιωρήσεων εκκρεμούς: Γυαλιστερό: > 70 sec, μετά από μία εβδομάδα ξήρανσης. Σατινέ: > 80 sec, μετά από μία εβδομάδα ξήρανσης (ΕΛΟΤ EN ISO 1522).

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 1 χρόνος σε κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης (ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης μεταξύ 5oC και 35oC).

ΥΓΙΕΙΝΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Mακριά από παιδιά. Σε περίπτωση κατάποσης ζητήστε αμέσως ιατρική συμβουλή και δείξτε αυτό το δοχείο ή την ετικέτα. Αποφεύγετε την επαφή με το δέρμα και τα μάτια. Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια, πλύνετέ τα αμέσως με άφθονο νερό και εάν υπάρχει ανάγκη ζητήστε ιατρική συμβουλή. Εξασφαλίστε επαρκή αερισμό του χώρου εργασίας. Μην αδειάζετε το υπόλοιπο του περιεχομένου στην αποχέτευση.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Αναδεύουμε καλά πριν τη χρήση. Μην εφαρμόζετε το προϊόν σε θερμοκρασίες μικρότερες από 5oC, μεγαλύτερη από 35oC και/ή σχετική υγρασία πάνω από 80%. Mετά την εφαρμογή, σφραγίστε καλά το δοχείο και αποθηκεύστε το σε συνθήκες μεταξύ 5oC και 35oC για μελλοντική χρήση. Επιφάνειες βαμμένες με Kinder Paints πλένονται χρησιμοποιώντας μαλακό σφουγγάρι με νερό και σε περίπτωση επίμονων λεκέδων με απαλό άχρωμο  απορρυπαντικό, μετά την πάροδο τουλάχιστον τριών εβδομάδων από τη βαφή τους. Περισσότερες πληροφορίες για τους λόγους για τους οποίους αποδόθηκε το οικολογικό σήμα σε αυτό το προϊόν υπάρχουν στην ιστοθέση: http://europa.eu.int/ecolabel

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

4η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

nea-proionta-apo-tin-kael

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ KAEL A.E. ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ 4η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ...

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

nea-proionta-apo-tin-kael

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ KAEL A.E. ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΕΝΗΡΓΗΣΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΚΑΡΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ...

Εξecoνομώ Expo 2011

Εξecoνομώ Expo 2011

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία: Έκθεση για τα προιόντα και τις υπηρεσίες που αφορούν το Κρατικό Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση...

3Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ BUILDING GREEN expo 2010

ekthesi building green expo 2010

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ KAEL A.E. ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟΥ, ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ...

ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ

Επικοινωνήστε μαζί μας | Τηλ. 210 2530400 | email info@kael.gr